مخزن گاز چیست و چه کاربردی دارد؟ مخزن گاز محفظه ای است که جهت فشرده سازی یا نگهداری سیالات، در فشاری جدا از فشار اتمسفر مورد استفاده قرار می گیرد. با استفاده از این وسیله می توان حجم فشرده ای از انواع گاز را نگهداری کرد و در مواقع لزوم، از آن استفاده نمود.
در ساخت مخزن گاز از متریال های آلومینیومی، فولادی و چدنی استفاده می شود. طراحی و تولید این محصول از اهمیت به سزایی برخوردار است و توسط مقامات مهندسی و قانون حمایت بررسی های لازم انجام می گیرد.
استاندارد اصلی جهت طراحی این مخازن ASME Section است که توسط انجمن مهندسان مکانیک آمریکا صورت گرفته است و هر ۴ سال یک بار مورد بررسی و بازنگری قرار می گیرد.
لازم به ذکر است که این نوع مخازن به دلیل تراکم پذیری ساختار گازها، تنها جهت نگهداری انواع گاز کاربرد دارند. از کاربردهای عمده این محصول می توان به صنایع نفت و گاز اشاره کرد. در ادامه این مقاله به کاربردهای اصلی و جزئی تر مخزن گاز می پردازیم.
مخازن گاز براساس نوع کاربرد به چند دسته اصلی تقسیم می شوند که در ادامه به معرفی انواع آنها می پردازیم:
شاید برای شما هم سؤال پیش بیاید که گاز مایع چیست؟ گاز LPG یا گاز مایع از ترکیب دو گاز هیدروکربنی بوتان و پروپان به وجود می آید. این دو گاز در حالت مایع نگهداری می شوند. مخزن گاز LPG وسیله ای کاربردی برای ذخیره سازی گاز مایع جهت تأمین انرژی مصارف خانگی و صنعتی کوچک به شمار می آید.
لازم به ذکر است که استفاده از گاز مایع برای خودروها غیر ایمن است و سلامت افراد را به خطر می اندازد. این مخازن توسط ماشین های حمل گاز مایع یا گازکش، به طور مستقیم از پالایشگاه یا شرکت های توزیع کننده گاز مایع پر می شوند.
مخازن گاز CNG از وسیله های کاربردی سیستم سوخت رسانی خودروهایی است که سوخت گاز در آنها ذخیره می شود. شکل ظاهری مخازن گاز سی ان جی به صورت استوانه ای و کروی شکل است. این مخازن در انواع گوناگونی تولید و ارائه می شوند و همچنین در ساختار این مخازن از جوشکاری استفاده نمی شود.
در این بخش از مقاله مخزن گاز چیست به کاربردهای این محصول اشاره خواهیم کرد. این مخازن در حوزه های خانگی، خصوصی و صنعتی کاربردهای بسیاری دارند. در ادامه به انواع کاربردهای مخزن گاز می پردازیم: