تست هیدرواستاتیک مخازن تحت فشار
تست هیدرواستاتیک مخازن تحت فشار (هیدروتست) فرآیندی است که تجهیزاتی از قبیل سیستم های لوله کشی، مخازن گاز، بویلر ها ، و لوله ها و مخازن تحت فشار جهت دوام و نشتی مورد آزمایش قرار می گیرند.

تست هیدرواستاتیک اغلب پس از خاموشی و تعمیرات به جهت حصول اطمینان ازکارکرد صحیح و مناسب تجهیزات پس از راه اندازی مجدد، لازم است.

لذا آزمایش هیدرواستاتیک در هنگام شرایط کاری سیستم انجام نمی پذیرد و همچنین سیستم را در هنگام کار جهت نشتی و یا رشد ترک نمی توان بررسی کرد.

انجام این فرآیند این اطمینان را حاصل می سازد که سیستم در فشار مذکور به درستی کار کرده و از هزینه های گزاف مالی و انسانی ممانعت می سازد.

اگر چه هیدروتست یک تست غیر مخرب محسوب می شود ، اما اگر تست هیدرواستاتیک از فشار مشخص شده ی تجهیزات فراتر رود باعث گسیختگی و شکست در آن ها می شود.

لذا این تست نیازمند کارشناسانی خبره و دستگاه های پیشرفته جهت حفظ ایمنی تجهیزات می باشد.

هیدرواستاتیک 1

اندازه گیری افزایش حجم دائم مخزن یک از مهمترین تستهایی می باشد که بایستی بر روی تمامی مخازن تولیدی و همچنین در تست دوره ای مخازن صورت گیرد.

به منظور ایمنی و جلوگیری از خطرات ناشی از انفجار سیلندر، تست هیدرواستاتیک و معاینه فنی سیلندرهای تحت فشار و مخازن CNG بر اساس استاندارد ملی ایران  انجام می گیرد.

روش کار به این شکل می باشد که با اعمال فشار هیدرولیکی (سیال آب) برابر با فشار کاری مخزن، بدنه سیلندر در اثر این فشار افزایش حجم پیدا کرده و پس از 30 ثانیه در تثبیت فشار به مقدار ثابتی می رسد.

این مقدار حجم را افزایش حجم کلی(Total Volumetric Expansion) می نامند. سپس فشار مخزن را پایین آورده و به فشار صفر نسبی می رسانند .

در این صورت حجم مخزن کم شده اما به حجم اولیه نمی رسد بلکه مقدار مشخصی بالاتر از حجم اولیه خواهد داشت که اصطلاحاً افزایش حجم دائمی مخزن (Permanent Volumetric Expansion) می باشد.

با مقایسه مقدار افزایش حجم دائمی با مقدار افزایش حجم کلی در صورتی که نسبت PVE به TVE بالاتر از 10% باشد مخزن مطابق استاندارد خارج از محدوده بوده و قابل استفاده نمی باشد.

Comments (01)

  • محمود

    پیش از 16 فروردین 1401 / 2 سال

    توضیحات کامل و کاربردی بود ممنون

پیام خود را بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *